de bemiddelaar
seminar-43

Bemiddelaar in familiezaken en sociale zaken. Lesgever in bemiddelingsgericht werken.

Luc De Cleir

Erkend Bemiddelaar

Luc De Cleir is erkend bemiddelaar en communicatie-expert, waarmee hij zich expliciet profileert als bemiddelaar. Zo contrasteert de aanpak met de advocaat-bemiddelaar of de therapeut-bemiddelaar. Luc wil daarmee zeer strikt de onderhandelingsmethode toepassen en complementair andere experten inschakelen waar nodig.

Het voordeel van deze aanpak is dat deze zeer toegepast is en daardoor onnodige omwegen vermijdt. Luc communiceert bovendien zeer helder, vaak in tegenstelling tot de gebruikelijke vaktaal waar u mee om de oren wordt geslagen.

de advocaat
IMG_1976

Advocaat in familiezaken en jeugdrecht.

Nele Verberckmoes

Advocaat

Nele Verberckmoes is reeds een decennium advocaat aan de balie te Gent. Zij is werkzaam bij het advocatenkantoor ADVOGENT (Balcaen-Heymans) waar zij gespecialiseerd is in familie- en jeugdrecht. Haar meerwaarde is in bemiddelingstrajecten zeer groot omdat ze er goed in slaagt om vaak ingewikkelde procedures of rechtspraak goed uit te leggen.

Ze boogt op bijzonder veel praktijkervaring, en de inzichten die zij recht uit het werkveld deelt, helpen vaak om in jullie onderhandeling de juiste accenten te leggen. Meester Verberckmoes maakt in het kader van echtscheidingen simulaties en adviseert de partijen a.d.h.v. werkbare modellen.

de experten

De bemiddelaar is geen inhoudelijk expert, maar wordt bijgestaan door de experten uit hun vakdomeinen. Zo werken we samen met fiscaal experten, landmeters, vastgoedexperten en bedrijfsconsultants.

Ten gepaste tijden worden deze experten door u ingeschakeld, niet door ons. Wanneer een specifiek vraagstuk zich aandient zullen we in overleg beslissen hoe we de expert contacteren. Zo heeft u altijd de juiste informatie voor de onderhandeling.

de psychologen

De bemiddelaar is geen therapeut of psychiater noch psycholoog. Nochtans zijn er soms ingrepen nodig om de onderhandeling goed te laten verlopen. Daartoe werken we actief samen met een aantal psychologen en therapeuten.

In het bijzonder werken we rond familiale bemiddeling met relatie- en kindtherapeuten samen, in het kader van het verwerkingsproces, de rol van de ouders en de dialoog met de kinderen.

Wil je meer weten over de aanpak van deze mensen?